Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Komplet knjiga suvremene teologije Ivice Raguža!

Četiri knjige suvremene teološke misli za samo 99,00 kn!

Komplet knjiga suvremene teologije Ivice Raguža obuhvaća ove naslove:
1. Vesperae sapientiae christianae. Tribine 1
2. Vesperae sapientiae christianae. Tribine 2
3. Vesperae sapientiae christianae. Tribine 3
4. Šutnja – Dokolica – Molitva
 
Jedan od zapaženijih i plodnijih mlađih hrvatskih teologa u svojim se knjigama bavi temama kao što su:
Kako i koliko je šutio Isus? * Slobodno vrijeme u modernome društvu * Što je to kršćanska dokolica? * Molitva i „neutješenost“ * Kršćanska mistika i „mistika“ droge, seksa i alkohola * Postoje li anđeli i đavoli? * Teologija humora * Što katolici vjeruju o duši * Kršćansko postmoderno viđenje besmrtnosti * O čistilištu i čistilišnim kaznama * Pakao i djetinja ljubav prema Bogu * Kako žene govore o Bogu? * Kršćanski pluralni pristup patnji * O sudbini i Božjoj Providnosti…

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.