Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kršćanska sadašnjost na Frankfurtskome sajmu knjiga

Kršćanska sadašnjost i ove godine sudjeluje na Frankfurtskome sajmu knjiga, koji traje od 14. do 18. listopada. Na 67. sajmu po redu sudjeluje više od 7.000 izdavača i nakladnika iz oko stotinu zemalja sa svih kontinenata, po čemu je ovaj sajam najveći i najpoznatiji u svijetu.

Kršćanska sadašnjost, koja na sajmu redovito sudjeluje od svojih početaka, ove godine izlaže tek dvadesetak svojih novijih naslova, ali, kao i dosadašnjih godina, njezini predstavnici, a ovaj put su to don Anton Šuljić i Maja Petranović, imaju brojne susrete s partnerskim izdavačima na kojima se dogovara suradnja.

Kršćanska sadašnjost i ove godine na sajmu sudjeluje u sklopu hrvatskoga štanda. Sajam nije prodajni već prije svega poslovni i izložbeni, no, kao i do ovih godina, osobito u subotu i nedjelju, na hrvatski štand dolaze brojni Hrvati željni sresti se s našom knjigom i izdavačima.

S većim brojem vjernika predstavnici KS-a susreću se na nedjeljnim euharistijskim slavljima koja obično predvodi svećenik iz KS-a. I ove je godine KS-ov domaćin Hrvatska katolička župa iz Frankfurta koja uskoro slavi 50. obljetnicu osnutka za koju prigodu ta naša župa u suradnji s KS-om priprema opsežnu monografiju.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.