Kršćanska sadašnjost d.o.o.

KRŠĆANSKA SADAŠNJOST NA INTERLIBERU 2012.

Kršćanska sadašnjost i ove će godine sudjelovati na Interliberu koji traje od 13. do 18. studenoga. Na svome štandu, koji će kao i dosadašnjih godina biti smješten u paviljonu V 8d, KS će predstaviti svoje nove naslove i izbor iz svojih poznatijih biblioteka te će ponuditi sajamski popust od 20 % za nove naslove sve do 70 % za nešto starija izdanja. Dobar dio izdanja namijenjenih djeci bit će ponuđen uz 50% popusta, a posjetitelji će moći nabaviti i vrijedne komplete po iznimno povoljnim cijenama.

Osim toga, u sklopu sajamskih priredbi, KS će u srijedu, 14. studenoga u 13 sati predstaviti knjigu Esther Gitman „Kad hrabrost prevlada“ o spašavanju i preživljavanju Židova u NDH, o čemu će govoriti dr. Jure Krišto.
U petak, 16. studenoga bit će predstavljene dvije knjige. Prva knjiga, Paula Lawrencea „Atlas biblijske povijesti“ bit će predstavljena u 16.30 sati, o čemu će govoriti dr. Darko Tepert, prevoditelj knjige.
Posebni gost KS-a bit će švicarski znanstvenik Arnold Benz koji će u 19.30 sati održati kraće izlaganje O ASTROFIZICI I TEOLOGIJI STVARANJA pri čemu će biti riječ o njegove tri knjige objavljene u KS-u: „Budućnost svemira“, „Baca li Bog kockice“ i „Darovani svemir“. U programu će sudjelovati i dr. Roman BRAJŠA.
Predstavljanja se održavaju na glavnoj pozornici za priredbe u Paviljonu VI.

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.