Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kršćanska sadašnjost na Teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu (26. 01. 2010. – 28. 01. 2010.)

Teološko-pastoralni tjedan čija je ovogodišnja tema »Identitet svećenika danas: očekivanja i pastoralna zbilja« biti će tema TPT-a koji će se održati

 
tpt_2010.jpg od 26. do 28. siječnja 2010.

u Međubiskupijskome sjemeništu

na zagrebačkoj Šalati, Voćarska 106.

Iz Kršćanske sadašnjosti:

U GODINI SVEĆENIKA

 

Teološko-pastoralni tjedan i ove jubilarne godine želi teolozima, svećenicima, đakonima i ostalim pastoralnim djelatnicima ponuditi više tema koje s određenim naglascima, teoretski i praktički razmišljaju o identitetu svećenika u današnjem vremenu, smještajući ga u kontekst Crkve i društva. Teme mogu pomoći u daljnjem produbljivanju razmišljanja o svećeniku i njegovom ostvarivanju kao cjelovite osobe koja vodi i koordinira cjeloviti pastoral u župnim zajednicama, koja je brižljivi pastir povjerene zajednice.

Skup je otvoren svima zainteresiranim za ovo područje.

Kršćanska sadašnjost na TPT-u omogućuje svim kupcima kupovinu svojih knjiga uz popust od 20%, liturgijska izdanja uz popust od 10%, određene knjige uz popust od 50% te organizira prodajnu akciju određenih knjiga po 10 kn.
 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.