Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Kršćanska sadašnjost na Tjednu kršćanske knjige u Osijeku

Kršćanska je sadašnjost na Tjednu bila nazočna ovećim izborom svojih knjiga, posebice biblijskim i izdanjima iz područja ekumenizma, ali i drugim, osobito novim naslovima.

K tome, petak, 26. listopada bio je rezerviran za evociranje 40. obljetnice Kršćanske sadašnjosti. O tome je vrlo zapaženo izlaganje održao o. Bono Zvonimir Šagi, predsjednik Skupštine KS-a, koji je temeljito ocrtao vrijeme i prilike, kako društvene tako i one crkvene, kada je pokrenuta Kršćanska sadašnjost.

Govorio je o crkvenim prilikama u kojima je nastajala najprije ideja, a potom i konkretno ostvarenje pokretanja izdavačke kuće koja je, kako je rekao, pokrivala područje od Rima do Vladivostoka, posebice svojim biblijskim izdanjima. Govorio je također i o pokretačima KS-a, Josipu Turčinoviću, Tomislavu Janku Šagi-Buniću i Vjekoslavu Bajsiću te o pokretanju TDKS-a, osvrnuvši se kratko i na stalne objede koje su pratile i još uvijek prate i te ljude i cjelokupnu ideju kao i kuću.

O pojedinostima iz poslovanja KS-a govorio je pomoćnik direktora KS-a prof. Anton Šuljić obavijestivši nazočne, među ostalim, i o preseljenju u nove poslovne prostore.

On je, u sklopu predstavljanja knjiga ekumenskoga značaja, večer prije, zajedno s akademikom Ivanom Golubom, dr. Darkom Novakovićem i dr. Antom Maletićem predstavio nedavno izišao opus Markantuna de Dominisa.


 

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.