Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Listopadska Kana u prodaji!

obljetnici njegove smrti. Prilog koji potpisuje Bono Zvonimir Šagi sažima životni smjer Turčinovića riječima „biti čovjek Božje riječi i djela u vremenu". Autor podsjeća kako je bio sijač Božje riječi ne samo govorom nego i svim dostupnim sredstvima komunikacije, i to u zgodno i nezgodno vrijeme. Josip Bratulić u tekstu "Josip Turčinović-čovjek vjere" ističe kako je Turčinović oblikovao vrijeme u kojem je živio i sredinu u kojoj je djelovao. U svojoj kolumni Stjepan Baloban pred čitatelja postavlja pitanje/poziv "Opredijeliti se i zauzeti vlastito stajalište?". Adalbert Rebić u rubrici "Vrijeme i riječ" promišlja o osmoj zapovijedi Božjoj. On podsjeća na različite načine ogrješenja o tu zapovijed, te ističe kako sredstva društvenog priopćavanja moraju biti u službi općeg dobra, jer društvo ima pravo na obaviještenost, utemeljenu na istini, slobodi, pravdi i solidarnosti.

Sugovornik Kane je glasnogovornik i voditelj Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Franc. Također vezano uz medije je i razgovor s dr. Jerkom Valkovićem s Teologije u Rijeci koji progovara o supsidijarnosti u medijima.

Uz Misijsku nedjelju, Trpimir Alajbeg u duhu Papinih riječi kako je „izgradnja zajednice – ključ misije" predstavlja aktivnosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Kana donosi i prilog Alde Sinkovića vezan uz posebnu sinodu biskupa Bliskog istoka. U ovom broju nalazimo i dva teksta vezana uz odgoj u obitelji. Marina Babić autorica je teksta "Sklad u braku – osnova dobrog odgoja"; a Rafael Rimić piše o temi "Djeca – internetski moreplovci, roditelji – kormilari", tu je i predstavljanje mnogobrojne obitelji Jurčević.

Kao i u svakom broju, Kana predstavlja najnovija izdanja Kršćanske sadašnjosti te prigodne akcije.
 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.