Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Listopadska Kana u prodaji!

Prilog koji potpisuje Bono Zvonimir Šagi sažima životni smjer Turčinovića riječima „biti čovjek Božje riječi i djela u vremenu". Autor podsjeća kako je bio sijač Božje riječi ne samo govorom nego i svim dostupnim sredstvima komunikacije, i to u zgodno i nezgodno vrijeme. Josip Bratulić u tekstu "Josip Turčinović-čovjek vjere" ističe kako je Turčinović oblikovao vrijeme u kojem je živio i sredinu u kojoj je djelovao. U svojoj kolumni Stjepan Baloban pred čitatelja postavlja pitanje/poziv "Opredijeliti se i zauzeti vlastito stajalište?". Adalbert Rebić u rubrici "Vrijeme i riječ" promišlja o osmoj zapovijedi Božjoj. On podsjeća na različite načine ogrješenja o tu zapovijed, te ističe kako sredstva društvenog priopćavanja moraju biti u službi općeg dobra, jer društvo ima pravo na obaviještenost, utemeljenu na istini, slobodi, pravdi i solidarnosti.

Sugovornik Kane je glasnogovornik i voditelj Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Franc. Također vezano uz medije je i razgovor s dr. Jerkom Valkovićem s Teologije u Rijeci koji progovara o supsidijarnosti u medijima.

Uz Misijsku nedjelju, Trpimir Alajbeg u duhu Papinih riječi kako je „izgradnja zajednice – ključ misije" predstavlja aktivnosti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Kana donosi i prilog Alde Sinkovića vezan uz posebnu sinodu biskupa Bliskog istoka. U ovom broju nalazimo i dva teksta vezana uz odgoj u obitelji. Marina Babić autorica je teksta "Sklad u braku – osnova dobrog odgoja"; a Rafael Rimić piše o temi "Djeca – internetski moreplovci, roditelji – kormilari", tu je i predstavljanje mnogobrojne obitelji Jurčević.

Kao i u svakom broju, Kana predstavlja najnovija izdanja Kršćanske sadašnjosti te prigodne akcije. 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.