Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Ljetna Kana

U dvobroju za srpanj i kolovoz Kana, među ostalim, donosi napise svojih redovitih kolumnista, izvješće s proslave 25. obljetnice biskupskog ređenja kardinala Bozanića, kao i brojne osvrte i prikaze.

O vladavini straha, kako je naslovio svoj prilog u višegodišnjoj kolumni „Pitanja sadašnjeg trenutka“, Josip Grbac progovara o strahovima u kojima živi suvremeni čovjek. Nesigurnost u koju su dovedeni mnogi naši građani razlog je za strahove, a „razlog čak ne leži ni u čovjekovoj nemoći da se suoči sa svim tim uzrocima straha. Razlog je, jednostavno, u tome što moderni čovjek, političke, gospodarske i mnoge druge elite, svjesno šire atmosferu straha i hrane je uvijek novim sadržajima“, piše riječki teolog upućujući na kršćanski stav i otpor strahovima.

O tome ima li dijalog alternativu piše Stjepan Baloban, a zdravstvenim se odgojem kao o provjeri političke ortodoksije ponovno bavi Tonči Matulić.

O. Bono Zvonimir Šagi, dobitnik Reda Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i njezino promicanje u RH i svijetu prigodom 1. obljetnice članstva RH u Europskoj uniji, ovaj se put bavi odnosom pučke pobožnosti i euharistije.

Analizom toga članstva posebno se pozabavio Hrvoje Špehar u tekstu naslovljenom „Godinu dana hrvatskoga članstva u Europskoj uniji“.

Tonči Tadić, pak, svoj je tekst posvetio 100. obljetnici početka 1. svjetskog rata. Aldo Sinković piše o izazovima suvremenih međunarodnih stvarnosti za papu Franju, a Vladimir Pavlinić donosi zanimljive crtice i pojedinosti vezane uz nogomet, odnosno uz upravo završeno Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

U Kani je predstavljen Avignon – papinski grad i Asiz, grad utočišta i zaklonište, u rubrici „Brojni ali svi naši“ predstavljene su Vidovice, Kopanice i Domaljevac u Bosanskoj posavini, koji su također nastradali u poplavama te o proslavi sv. Vida, donesen je razgovor s dr. Tanjom Baran o nedovoljnom poznavanju hrvatskih svetaca i blaženika, ali i brojni drugi prilozi namijenjeni svakome članu kršćanske obitelji.

U ovome je broju donesen posljednji kupon nagradne igre „Kana vas nagrađuje“.

Misao dana

Što se tiče trenutka smrti ili oproštaja od ovoga svijeta, nikada to nije trenutak posljednje riječi ili odlaska u ništavilo. To je trenutak velikog uvoda u pravi život u Isusu. (Odilon-Gbènoukpo Singbo, “Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.