Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Ljetna Kana

U dvobroju za srpanj i kolovoz Kana, među ostalim, donosi napise svojih redovitih kolumnista, izvješće s proslave 25. obljetnice biskupskog ređenja kardinala Bozanića, kao i brojne osvrte i prikaze.

O vladavini straha, kako je naslovio svoj prilog u višegodišnjoj kolumni „Pitanja sadašnjeg trenutka“, Josip Grbac progovara o strahovima u kojima živi suvremeni čovjek. Nesigurnost u koju su dovedeni mnogi naši građani razlog je za strahove, a „razlog čak ne leži ni u čovjekovoj nemoći da se suoči sa svim tim uzrocima straha. Razlog je, jednostavno, u tome što moderni čovjek, političke, gospodarske i mnoge druge elite, svjesno šire atmosferu straha i hrane je uvijek novim sadržajima“, piše riječki teolog upućujući na kršćanski stav i otpor strahovima.

O tome ima li dijalog alternativu piše Stjepan Baloban, a zdravstvenim se odgojem kao o provjeri političke ortodoksije ponovno bavi Tonči Matulić.

O. Bono Zvonimir Šagi, dobitnik Reda Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i njezino promicanje u RH i svijetu prigodom 1. obljetnice članstva RH u Europskoj uniji, ovaj se put bavi odnosom pučke pobožnosti i euharistije.

Analizom toga članstva posebno se pozabavio Hrvoje Špehar u tekstu naslovljenom „Godinu dana hrvatskoga članstva u Europskoj uniji“.

Tonči Tadić, pak, svoj je tekst posvetio 100. obljetnici početka 1. svjetskog rata. Aldo Sinković piše o izazovima suvremenih međunarodnih stvarnosti za papu Franju, a Vladimir Pavlinić donosi zanimljive crtice i pojedinosti vezane uz nogomet, odnosno uz upravo završeno Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

U Kani je predstavljen Avignon – papinski grad i Asiz, grad utočišta i zaklonište, u rubrici „Brojni ali svi naši“ predstavljene su Vidovice, Kopanice i Domaljevac u Bosanskoj posavini, koji su također nastradali u poplavama te o proslavi sv. Vida, donesen je razgovor s dr. Tanjom Baran o nedovoljnom poznavanju hrvatskih svetaca i blaženika, ali i brojni drugi prilozi namijenjeni svakome članu kršćanske obitelji.

U ovome je broju donesen posljednji kupon nagradne igre „Kana vas nagrađuje“.

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.