Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Mišljenja naših čitatelja: Bez svetih misa u zajedništvu, ali s Biblijom u rukama!

Božja riječ, riječ Božje ljubavi i spasenja za svakog čovjeka, satkana u Bibliji, vjerni je pratitelj svakog kršćanina. U suživotu s pandemijom i pomalo tjeskobnom situacijom koja je snašla ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet mnogi upravo ovih dana posebno posežu za Biblijom.

Kršćanska sadašnjost objavila je niz izdanja Biblije, a tri primjerka nedavno smo darivali i na našim društvenim mrežama: Ekumensku Bibliju, Jeruzalemsku Bibliju, Sveto pismo Staroga i Novoga zavjeta.

Zanimanje čitatelja bilo je veliko, a za sudjelovanje trebalo je odgovoriti na jedno od dva pitanja: Što za Vas znači riječ Božja i kako ste se prvi put susreli s njom? ili Kako se osjećate nakon privremene obustave održavanja svetih misa s narodom?

Potaknuti osobnim promišljanjima svih koji su sudjelovali, odlučili smo izdvojiti nekoliko komentara, kao svojevrsnu notu međusobne utjehe i zajedništva vjernika u trenutcima kada to zajedništvo ne možemo slaviti na svetim misama. Dio komentara upućuje upravo na slavlja svetih misa putem televizijskih ekrana i interneta, ali i čitanje Biblije koje nosi posebnu radost.

Riječ Božja meni je duh i život, i svaki put u susretu s njom kao da je prvi put. (Marija)

Za mene je riječ Božja svjetlo u tami, sidro u svim olujama života, nada kad očaj prijeti… utjeha u žalosti.  (Anđelka)

Kao mali, sjećam se da su mi roditelji čitali obiteljsku Bibliju u slikama (veliku crvenu). Tada mi je riječ Božja bila priča za laku noć. Naravno, problema sa snom tada nisam imao. Nažalost, tu Bibliju nisam vidio već 20 godina. U listopadu prošle godine, sestra Petra mi je preporučila da ponovno počnem čitati. Za početak mi je preporučila da instaliram mobilnu aplikaciju - malu crnu Bibliju koju je izdala KS. Sve do danas ustrajem u čitanju i razmatranju Svetog pisma. Aplikacija je odlična, ali mislim da je vrijeme da nabavim tiskano izdanje.  (Marko)

Riječ Božja je živi Bog prisutan u mom životu, ona svjedoči svakom rečenicom da su tu sadržane sve tajne i rješenja svih problema danas koje možemo imati u životu. Riječ Božja me prvi put dotakla u srednjoškolskim danima kad mi je bio najveći izazov u životu opstati u suvremenom mladenačkom životu dosljedna sebi, tj. nasljedujući Krista. Te riječi su ostavile neizbrisiv trag u mojoj duši i otvorile mi novi pogled na sve. Vidim da citirajući Božju riječ svojoj djeci i ostalima pružam umirujući učinak i utjehu jer tako kroz nju Bog djeluje i proslavlja se svakodnevno. (Ivana)

Nakon privremene obustave svetih misa s narodom osjećam se nepotpuno. Imala sam privilegiju ići dva puta tjedno na misu u svome mjestu. Radujem se ponovnom odlasku u mjesnu crkvu na svetu misu sa svojom obitelji. Nadam se da je taj dan blizu. Svakodnevno osluškujem crkvena zvona, potajno se nadajući da će oglasiti da se pridružimo pateru na slavlju svete mise. Do tada s posebnom budnošću sudjelujemo na misi putem elektroničkih medija. (Marija)

(…) Prvi osjećaj nakon obavijesti o privremenom ukidanju svetih misa s narodom bio je šok i moram priznati da sam se osjećala izgubljenom i preplašenom. Ali kako Bog uvijek brine o svome stadu, tako se pobrinuo i sada. Naši svećenici sa svih strana donijeli su nam putem raznih medija svete mise u naše domove koji su postali prave male obiteljske Crkve i na taj način udijelili nam blagoslove. Jednako tako i molitvene zajednice ulaze u domove i pridružujemo se toj rijeci molitve koja se vije u visine. Vjerujemo da će se dogoditi velike milosti i plodovi nakon ovoga vremena jer čvrstom molitvom čuda se događaju i uskoro ćemo gorljivim srcima ponovno slaviti Gospodina u našim Crkvama. (Jasminka)

Nakon privremene obustave održavanja svetih misa s narodom osjećam se još više pozvana preispitati sebe, svoje postupke i svoju vjeru. Iako su crkve zatvorene, živa Crkva je uvijek otvorena, jer Crkva je tamo gdje je čovjek čovjeku Krist. (Gordana)

Kod privremene obustave održavanja svetih misa s narodom duboko u sebi osjećam kako me Bog zove da još više proniknem u dubinu svoga Ja i da kroz Njegovu Riječ upoznam sam sebe! Da odložim svoj ego i da potpunoma upoznam sam sebe! Uz redovito čitanje Svetog pisma kroz metodu Lectio divina osjećam u dubini svoga srca kako mi Bog govori i želi moje posvećenje! Od pročišćenja i prosvjetljenja vodi me do sjedinjenja sa sobom! I to zahvaljujući Njegovoj Riječi i u redovitim okolnostima, Euharistiji! Božja Riječ je vjekovima nadahnjivala proroke a sada Duh Sveti nadahnjuje nas da se otvorimo Božjoj ljubavi! A ta Božja Riječ, ta Ljubav, je Isus Krist, Logos! … (Jure)

Osjećam se kao da mi je najbolji Prijatelj morao otputovati dalekoooo!! Mogu ga čuti i vidjeti na videopozivu, ali svejedno - nije isto i jedva čekam da se vrati na svakodnevna druženja i nedjeljna slavlja. (Franka)

Svatko se od nas može ponaosob zapitati što nam Biblija znači i koliko nam je svakodnevno potrebna. Odgovori se nalaze u srcu.

Svoj primjerak Biblije potražiti možete među našim izdanjima, uz popuste i pogodnost besplatne dostave iznad 100 kuna.

Misao dana

Ne plaši se suza koje će se javiti pri ponekom sjećanju. One su znak tvoje ljubavi. Pokojnik može biti prisutan među vama samo ako govoriš o njemu; samo tako oko njega može nastati zajedništvo; tako vam može prenijeti poruku koju je htio dati svojim životom. (Anselm Grün, “Do ponovnog susreta u nebu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.