Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Molitva za jedinstvo kršćana 2013.: S ČIME ĆU DOĆI PRED GOSPODINA

Ovogodišnja glavna biblijska tema Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja će se održati od 18. do 25. siječnja 2013. godine, jest „S čime ću doći pred Gospodina“ (Mih 6, 6-8).
Crkvama i kršćanskim zajednicama koje se zajedno uključuju u Molitvenu osminu jednim zajedničkim bogoslužjem na raspolaganju je Red slavlja za Ekumensko bogoslužje, no te tekstove one mogu uvrstiti i u vlastito bogoslužje.
Onim pak zajednicama koje osminu obilježavaju bogoslužjima svakog dana ponuđen je materijal s naslovom Osam dana, a onima koji žele organizirati biblijska proučavanja naznačene teme Osmine mogu to učiniti prema predlošku Osam dana.
Priručnik je mislio i na one koji žele samostalno moliti te im je ponuđen materijal za molitvene nakane kako bi se pojedinačni slavitelji na takav način uključili u Molitvenu osminu. Polazne tekstove ovaj put su pripremili indijski kršćani, a hrvatsko izdanje uredio je tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog prof. dr. Jure Zečević, OCD.


Misao dana

Jednom su upitali Alberta Einsteina smatra li mogućim da sve jednom bude znanstveno razjašnjeno. Njegov je odgovor bio: »Da, ali to neće imati nikakva smisla.« Pa je onome tko ga je pitao objasnio odgovor: »Ako želite Beethovenovu Petu simfoniju izraziti matematičkom jednadžbom, kao krivulje pritiska zraka na bubnjić, to je moguće, ali to više nije Beethovenova Peta simfonija.« Vjeru se ne tiče ono što se može znanstveno dokazati. Ona štoviše tumači znanstvene spoznaje i postavlja ih u šire okvire. Ono što se može znanstveno dokazati važno je za naš život, za objašnjenje stvaranja i za istraživanje kojim možemo poboljšati svoj život. Ali znanstvene spoznaje ne tumače naš život. One ne daju odgovora na konačna pitanja ljudi koja su već tisućljećima ista: »Odakle dolazim? Kamo idem? Tko smo mi?« (Anselm Grün „Knjiga odgovora“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.