Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavanija djela Kršćanske sadašnjosti tijekom mjeseca siječnja 2013. godine


Knjiga Lice tvoje tražim – Razgovori o Bogu, autora E. Schillebeeckxa i F. Strazzaria je najprodavanije djelo Kršćanske sadašnjosti tijekom siječnja ove godine. Ova knjiga razgovora s Edwardom Schillebeeckxom, jednim od najvećih, ali i najdugovječnijih katoličkih teologa sjajno je duhovno štivo svakome kome duhovnost i teološko istraživanje prožimaju vjeru te svjedoči o vitalnosti toga teologa koja se sastojala u tome što je, kako svjedoči novinar, bio zadivljen Bogom.

Na drugom mjestu top liste i dalje među čitateljima dominira Porta fidei. Vrata vjere / Nota s pastoralnim smjernicama za godinu vjere (D-160). Riječ je o dva dokumenta kojima je najprije od pape Benedikta XVI.  proglašena Godina vjere, koja je započela 11. listopada 2012. godine, i Nota Kongregacije za nauk vjere koja daje pastoralne smjernice.

Ovo je naša vjera - Tumačenje Creda, djelo Dionigia Tettamanzia nalazi se na trećem mjestu top liste. Milanski nadbiskup Tettamanzi na sustavan, jezgrovit, suvremen i temeljit način tumači ono što kršćani vjeruju i što izražavaju formulom Creda ili Vjerovanja. Ovo djelo poslužit će kao temeljna pouka i podsjećanje svima koji još bolje žele upoznati i utvrditi svoju vjeru, a bit će i važna informacija onima koji se za nju zanimaju.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalazi se: knjiga Našli smo milosrđe - Tajna božanskoga milosrđa, Christopha kardinala Schönborna na četvrtom mjestu, Uvod u kršćanstvo, Josepha Ratzingera  na petom mjestu te dvije nove knjige Jeana Vaniera, Slomljeno tijelo na šestom mjestu i Isus, dar ljubavi na posljednjem, sedmom mjestu.
Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.