Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavanija djela tijekom mjeseca ožujka 2012. godine

Najprodavanije djelo Kršćanske sadašnjosti tijekom mjeseca ožujka je Pođi za mnom Tomislava Ivančića u kojem autor molitvama i meditacijama uvodi čitatelja u proživljavanje križnog puta. Na drugom mjestu nalazi se knjiga autorice Ester Gitman, Kad hrabrost prevlada, o Židovima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i o hrabrim ljudima koji su ih, ponekad i pod cijenu života, spašavali, dok se na trećem mjestu nalazi djelo Oluja će proći – S Kristom kroz korizmenu svakidašnjicu, Odilona-Gbènoukpoa Singboa, mladog svećenika porijeklom iz afričkoga Benina, trenutno u pastoralnoj službi na jednoj župi Zagrebačke nadbiskupije. Svojim nas razmišljanjima, koja je za svaki dan korizmenoga vremena zapisao na odlično svladanome hrvatskom jeziku, uvodi u jedan blizak i razumljiv, a opet, u mnogočemu i čudesno nov pogled na našu svakidašnjicu pod aspektom milosnoga vremena priprave za slavlje najvećega kršćanskog otajstva.

Na posljednje četiri pozicije nalaze se:  dokument Papinskog vijeća "Iustitia et pax" Za reformu međunarodnoga financijskog i monetarnog sustava (D-153) - U perspektivi javnog autoriteta s univerzalnom nadležnošću, zatim promišljanja Bernharda Körnera Božja prisutnost  - Otkrivanje smisla euharistije na petom mjestu, Susret sa živim Bogom Tomislava Ivančića na šestom mjestu i djelo Gerharda Lohfinka Molitva daruje domovinu  - Teologija i praksa kršćanske molitve na posljednjem mjestu top liste.

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.