Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavaniji naslovi KS-a tijekom mjeseca kolovoza 2012. godine

Najprodavaniji naslov kao i tijekom posljednjih mjeseci je dokument Porta fidei. Vrata vjere / Nota s pastoralnim smjernicama za godinu vjere (D-160). Riječ je o dva dokumenta kojima je najprije od pape Benedikta XVI.  proglašena Godina vjere, koja će započeti 11. listopada 2012. godine, i Nota Kongregacije za nauk vjere koja daje pastoralne smjernice.
Slijedi ga djelo Ivana Ivande Samoća vjere u kojem autor pokušava unijeti jasnoću u stvarnost vjere temeljeći je na promišljanjima značajnih teologa i filozofa polazeći od samoće kao od prostora odnosa Boga i čovjeka.
Na trećem mjestu nalazi se djelo Phila Bosmansa Bog- moja oaza u kojem autor gleda na svijet i ljude iz perspektive temeljnih ljudskih vrednota koje jedine, bez obzira na imovinsko stanje ili poslovnu uspješnost, mogu osmisliti čovjekov život i učiniti ga sretnim.
Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se: dokument Papinskoga vijeća "Iustitia et pax", Za reformu međunarodnoga financijskog i monetarnog sustava (D-153) na četvrtom mjestu, knjiga Thomasa Martona Duhovno vodstvo i meditacija na petom mjestu, djelo Tomislava Ivančića, Susret sa živim Bogom na šestom mjestu i knjiga Anselma Grüna, 50 anđela za godinu na posljednjem sedmom mjestu.

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.