Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavaniji naslovi KS-a tijekom mjeseca kolovoza 2012. godine

Najprodavaniji naslov kao i tijekom posljednjih mjeseci je dokument Porta fidei. Vrata vjere / Nota s pastoralnim smjernicama za godinu vjere (D-160). Riječ je o dva dokumenta kojima je najprije od pape Benedikta XVI.  proglašena Godina vjere, koja će započeti 11. listopada 2012. godine, i Nota Kongregacije za nauk vjere koja daje pastoralne smjernice.
Slijedi ga djelo Ivana Ivande Samoća vjere u kojem autor pokušava unijeti jasnoću u stvarnost vjere temeljeći je na promišljanjima značajnih teologa i filozofa polazeći od samoće kao od prostora odnosa Boga i čovjeka.
Na trećem mjestu nalazi se djelo Phila Bosmansa Bog- moja oaza u kojem autor gleda na svijet i ljude iz perspektive temeljnih ljudskih vrednota koje jedine, bez obzira na imovinsko stanje ili poslovnu uspješnost, mogu osmisliti čovjekov život i učiniti ga sretnim.
Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se: dokument Papinskoga vijeća "Iustitia et pax", Za reformu međunarodnoga financijskog i monetarnog sustava (D-153) na četvrtom mjestu, knjiga Thomasa Martona Duhovno vodstvo i meditacija na petom mjestu, djelo Tomislava Ivančića, Susret sa živim Bogom na šestom mjestu i knjiga Anselma Grüna, 50 anđela za godinu na posljednjem sedmom mjestu.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.