Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Najprodavaniji naslovi u izdanju KS-a tijekom mjeseca svibnja 2012. godine

Najprodavaniji naslov Kršćanske sadašnjosti tijekom svibnja ove godine je dokumet Porta fidei. Vrata vjere / Nota s pastoralnim smjernicama za godinu vjere (D-160) . Riječ je o dva dokumenta kojima je najprije od pape Benedikta XVI.  proglašena Godina vjere, koja će započeti 11. listopada 2012. godine, i Nota Kongregacije za nauk vjere koja daje pastoralne smjernice.

Odmah iza nje nalazi se djelo Thomasa Mertona Duhovno vodstvo i meditacija u kojoj  autor na poticajan način, progovara o duhovnom vodstvu i meditaciji, pokušavajući izmijeniti neka kruta i stereotipna stajališta, ali ujedno zadržati tradicionalan i poznati pristup, dok treće mjesto top liste zauzima djelo Pierra Richéa Kratki životopis svetoga Bernarda.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se: knjiga Arlonda Benza, Darovani svemir na četvrtom mjestu, djelo Hansa Ursa von Balthasara Cjelina u odlomku na petom mjestu, knjiga Fiorenza Facchinia Izazovi evolucije na šestom mjestu te djelo Franje Emanuela Hoška Slavonska i franjevačka učilišta na posljednjem sedmom mjestu.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.