Kršćanska sadašnjost d.o.o.

NOĆ KNJIGE 2020. U KS-u: Reci mi što čitaš!


Činjenica je da dobra, kvalitetna literatura, čak i na razini dječjega doživljaja, može biti sjajan izvor moralnog, intelektualnog i emocionalnog razvoja. Danas, kada je diljem svijeta preporuka – ostati doma – čitanje kao biblioterapija nameće se kao ideja u pravo vrijeme. 

Kršćanska sadašnjost stoga, u povodu Noći knjige 2020., izdvaja poseban popust za niz djela, uz akcije koje su već u tijeku. Na društvenim mrežama Kršćanske sadašnjosti i revije Kana organiziramo i dvije darovne akcije. U akciji “Reci mi što čitaš” čitatelji su pozvani slati nam fotografiju knjige duhovne/teološke tematike koju trenutno čitaju/su pročitali/namjeravaju pročitati kod kuće te da uz nju, ako žele, dodaju poneki osobni komentar. Nekoliko čitatelja potom ćemo i nagraditi! Tijekom dana ćemo objaviti i akciju “Knjiga nad knjigama” u kojoj su čitatelji pozvani u komentar napisati najdražu biblijsku knjigu i biblijski citat koji im se utisnuo u pamćenje i na neki ih način obilježio. Otvorimo se toj Riječi, iskoristimo ovo darovano vrijeme i doživimo Krista kroz Sveto pismo. Podsjećamo Vas i na Bibliju online koju možete koristiti besplatno kad god to poželite! A dok su vrata knjižara zatvorena, pozivamo vas da „prošetate“ našom online bibliotekom biblijskih izdanja, neka su i na istaknutoj akciji!Tijekom cijeloga dana na Facebooku Kršćanske sadašnjosti čitatelji će moći uživati u izabranim ulomcima iz knjiga koje su na akciji, prigodnim citatima i dinamičnom poticajnom sadržaju s jednim zajedničkim nazivnikom: ljepoti pisane riječi i, dakako, Riječi.

Uz Noć knjige 23. i 24. travnja 2020. na posebnoj su akciji sljedeći naslovi:

Izvori sreće. O umjetnosti dobrog života (Alois Kothgasser,Clemens Sedmak), Dubina spolova. Mistika tijela (Fabrice Hadjadj), Dom ljubavi i kršćanske radosti, (Anton Tamarut), Milosrđe u oca Pija, (Stefano Campanella), Novi ateizam. Deset argumenata koji ne drže vodu? (Michael Poole), Ovo je je naša vjera. Tumačenje Creda (Dionigi Tettamanzi), Poruke mladima. Mali rječnik za mlade (Papa Franjo), Snaga tišine. Protiv diktature buke (Robert Sarah/Nicolas Diat), Za vas dvoje (Anselm Grün)

S autorima nekih spomenutih naslova imali smo prilike i razgovarati, kao primjerice s Fabriceom Hadjadjom i Anselmom Grünom za kršćansku obiteljski reviju Kana. Uz Noć knjige 2020. izdvojit ćemo na društvenim mrežama Kane i Kršćanske sadašnjosti ulomke iz razgovora s Hadjadjom, dok je intervju s Grünom dostupan u digitalnoj verziji Kane koju čitateljima ovoga mjeseca darujemo za besplatno čitanje!

Čitaj, jer – #sknjigomnisiizoliran!


Misao dana

Treba početi od srca, od srca koje je prosvijetljeno i vođeno razumom, od srca koje pamti. Sve to pretpostavlja uvijek dostupno srce, odnosno biće koje je uvijek spremno učiti. Nakon isticanja prvenstva nutrine, Franjo Saleški tvrdi da je nužno dopustiti da nas se podučava: »ali ovo srce, s kojim ćemo početi, zahtijeva, da ga poučimo, kako mu se treba izvana vladati« kako bismo u njemu vidjeli odraz evanđelja te veliku »mudrost i razboritost«. (François Corrignan, “Otvorite svoje srce. Duhovnost svetog Franje Saleškog”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.