Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Nova izdanja Biblije i Novih zavjeta

Osim znanstvenoga simpozija kojega je suorganizirala, naša kuća izdala je i dva nova izdanja Biblije odnosno Svetoga pisma Staroga i Novoga zavjeta.  logo_KS2-(1).jpg
Biblija_2008.jpg BIBLIJA

Novo izdanje Biblije je ustvari nastavak izdanja Zagrebačke Biblije s napomenom da se u njemu donosi posljednji popravljeni prijevod Novoga zavjeta Ljudevita Rupčića, a za to izdanje napravljen je i novi prijelom.
SVETO PISMO STAROGA I NOVOGA ZAVJETA

Sveto pismo Staroga i Novoga zavjeta, uvjetno govoreći, jest Biblija Kršćanske sadašnjosti koja u Starom zavjetu slijedi Zagrebačku Bibliju dok je Novi zavjet prijevod Bonaventure Dude i Jerka Fućaka. I za to je izdanje napravljen novi prijelom.
Sveto_pismo_2008.jpg
Novi_zavjeti_i_Novi_zavjeti_i_Psalmi_2008.jpg NOVI ZAVJET i NOVI ZAVJET I PSALMI

Kršćanska sadašnjost ponovno pruža svojim čitateljima Novi zavjet u tri različita uveza , kako i Novi zavjet i Psalmi u dva uveza koje su s grčkog izvornika perveli i priredili su ga dr. Bonaventura Duda i dr. Jerko Fućak. Radi lakšeg razumijevanja bogoduhne poruke, tekst je razdijeljen naslovima i podnaslovima.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.