Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Nova izdanja KS-a

Jean Vanier:
Postati čovjekom
René Guitton:
Pisma Bogu
Silvano Bianchetti:
Paul Tillich
Alain Quilici i Denis La Balme
Zašto se vjenčati kad već živimo zajedno?
i
Tomáš Špidlík:
Hodočasnikova duša

 
Pisma_Bogu2.jpg Posebno skrećemo pozornost na knjigu Pisma Bogu, u kojoj je autor skupio sto poruka Stvoritelju u obliku otvorenih pisama.
Navedena pisma upućena su iz najrazličitijih situacija i iskustava. Pritom su neka od njih prava književna ostvarenja, neka pak rezultat filozofskog promišljanja a neka opet iskreno osobno povjeravanje.
Iako među autorima pisama nalazimo katolike, pravoslavce, protestante, Židove, muslimane, bahaiste i budiste, svima je zajedničko priznanje da Bog jest, da čovjek nastaje, živi i nestaje u ovisnosti o Njemu.

Nadamo se da ćete u ljetnim danima naći vremena za čitanje ove ili neke od ostalih brojnih knjiga u izdanju KS-a.


 


 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.