Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi broj međunarodnog katoličkog časopisa Communio br. 109

I u ovome broju može se pronaći mnoštvo zanimljivih tema kao što su - očinstvo, zakon i narav, dijalog, Crkva i drugo.
U uvodniku je Anto Gavrić, OP, posebno istaknuo: „Kad se danas govori o gospodarskoj krizi, često se ističe i duhovna, moralna kriza, kriza vrjednota, kriza istine. Zašto ne i kriza pojmova! Sasvim je očito da su danas neki pojmovi mnogima nejasni. Stoga se pokazuju vrijednima i važnima za raspravu o nekim pojmovima i temama koje ćete naći i na stranicama novoga broja časopisa 'Communio'. (…) Neka članci i studije novoga broja 'Communija' budu poticaj na plodonosno promišljanje aktualnih tema našega vremena i pomognu u stvaranju većega zajedništva.“

Stoga navodimo neke: članak Jean-Pierre Batuta „Je li imenovanje Ocem nasilno prisvajanje“; teološka meditacija Domagoja Runje o očinstvu u Bibliji i tri Adama; tekst o naravnom pravu u prijelazu Eberharda Schockenhoffa, odnosno promjeni nauka o „lex naturalis“ između Tome i Huge Grotiusa; promišljanje kardinala Waltera Kaspera o kršćanima i Židovima kao jednom narodu Božjem – sličnoj tematici pridružili su se i pomoćni biskup Zagrebačke nadbiskupije Ivan Šaško, u članku „Naglasci iz susreta židovske i kršćanske liturgije“ te Anton Štrukelj (urednik slovenskoga izdanja Communija), koji o Židovima i kršćanima piše pod vidom termina „braća blizanci“; članak Bertrama Stubenraucha i Michaela Seewalda o Koncilu i Crkvi, tj. o recepciji mnogoslojne ekleziologije; te „Mala meditacija o vidljivosti Crkve“ Claudea Dagensa.

 

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.