Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi dvobroj časopisa "Biblija danas"!

Novi dvobroj časopisa Hrvatskoga katoličkog biblijskog djela i Biblijskoga instituta KBF-a „Biblija danas“ u cijelosti je posvećen odnosu vjere i molitve kod proroka.
U uvodnome članku Dario Tokić piše o odnosu vjere i molitve, a u nastavku Adalbert Rebić piše o vjeri i molitvi kod proroka Amosa. Istom problematikom bave se i Đurica Pardon analizirajući proroka Hošeu i njegove knjige, kao i Božo Lujić prikazujući Mihejevo vrijeme i proročku poruku, zatim Božo Odobašić pišući o Božjoj kazni i prorokovoj utjesi prikazujući manje proroke Nahuma, Habakuka i Sefaniju dok Domagoj Runje svoj tekst posvećuje prorocima Obadiji, Hagaju i Zahariji.
Na kraju Karlo Višaticki piše o odnosu vjere i molitve kod Malahije, Joela i Jone.

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.