Kršćanska sadašnjost d.o.o.

NOVI PAPA FRANJO: Molite za mene

"Braćo i sestre, dobra večer", prve su riječi koje je novi papa uputio vjernicima. "Kao što znate, dužnost konklave bila je izabrati rimskog biskupa. Čini se da su moja braća odlučila izabrati jednog koje potječe izdaleka, i evo me ovdje. Želio bih zahvaliti vama, kao i biskupima. Prvo i najvažnije, želio bih da mi se pridružite u molitvi za Benedikta XVI", kazao je novi papa. 

U svojoj poruci naglasio je važnost bratstva i ljubavi. "Molimo za sve nas, za čitav svijet, da sav svijet bude jedno veliko bratstvo. Prije nego biskup blagoslovi puk, molim vas da vi molite Gospodina da podari blagoslov vašem biskupu. Izmolimo u tišini ovu vašu molitvu za mene", kazao je papa.

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.