Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novi, rujanski broj KANE

Novi, rujanski broj mjesečnika Kršćanske obiteljske revija „Kana“, bavi se crkvenim, društvenim i posebno obiteljskim temama što mu je temeljno određenje pa tako kolumnist Josip Grbac piše o nemoći pred modernim virusima misleći kako na one stvarne viruse poput ebole tako i na nemoć europske i svjetske politike da odgovori na virus islamskoga terorizma kao i na nasilje u Ukrajini. Autor problemu pristupa i s motrišta odbacivanja Boga.

U rubrici Vrijeme i riječ Darko Tepert piše o židovskim jesenskim blagdanima, Stanko Uršić piše o spalionici kao o vrlo štetnoj, vrlo skupoj i vrlo suvišnoj besmislici.

O politici Izraela ili o „Smrti u Svetoj zemlji“ piše Tonči Tadić pozivajući hrvatsku Vladu da u okviru EU-a i izvan nje nastupi kao mirotvorac.

O blaženome Alojziju Stepincu pod lupom nastojanja iz Srbije da mu se ospori legitimitet za proglašenje svetim piše Stjepan Baloban, a o pedesetoj obljetnici odvažnoga poziva Crkve na dijalog, što je bila gotovo zaboravljena enciklika Ecclesiam suam pape Pavla VI., piše Tonči Matulić.

Bono Zvonimir Šagi piše o mirotvorstvu kao sastavnici kršćanske duhovnosti, a Marija Belošević predstavila je novoga zagrebačko-ljubljanskog mitropolita Porfirija Perića.

O nedavno preminulom don Živku Kustiću iz prve ruke, kao nekadašnji kolega i prvi suradnik u novinarstvu, piše Vladimir Pavlinić, Snježana Kirinić čitateljima predstavlja dobitnicu Nagrade Ratzinger, francusku regzegetkinju Anne-Marie Pelletier, a Marija Belošević predstavlja Trento – grad koncila i dijaloga, dok Marijan Jošt piše o skandalu oko obnove dozvole uporabe glifosata u Europi naslovljujući svoj članak „Kupovanje istine“ te tvrdi: „Iz najnovije preporuke Njemačke da se ponovno dopusti uporaba herbicida na bazi glifosata, proizlazi da sam vas u tekstu o opasnostima uporabe herbicida na bazi glifosata, objavljen u lipanjskoj Kani, pokušao obmanuti“.

U čemu je problem, pročitajte u novoj „Kani“ u kojoj je predstavljen splitski šahovski velemajstor Ivan Šarić koji je nedavno pobijedio svjetskog prvaka Magnusa Carlsena, a svoja sjećanja na nedavno preminuloga hrvatskog književnika Ivana Bakmaza donosi Darko Gašparović.

U Kani su objavljena i imena sretnih dobitnika velike nagradne igre, prikazi umjetnika, prinosi o uređenju doma i vrta, niz putopisa, puno korisnih odgojnih savjeta i primjera kao i poetski, književni i prinosi za djecu i mlade.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.