Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Novo: Enciklopedijski teološki rječnik

Rječnik je priređen naporom više urednika tematskih područja, više desetaka autora te na gotovo 1400 stranica obrađuje više od 1100 teološki relevantnih riječi odnosno tema. Kršćanska sadašnjost je navedeno izdanje objavila unutar biblioteke Volumina theologica.
Važnost rječnika je da daje svakoj riječi s područja različitih teoloških disciplina, osim tumačenja korijena same riječi, njezino temeljno značenje i možebitna značenja koja je tijekom vremena ona poprimila, istodobno pomažući čitatelju da se na sustavan, ali sažet i jasan način uputi kroz razdoblja povijesti teološkoga promišljanja u kojima se neka riječ rabila.

 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.