Kršćanska sadašnjost d.o.o.

O. Bono Zvonimir Šagi dobitnik Ekumenske povelje

Dugogodišnji (i aktualni) kolumnist u Kani, autor petnaestak knjiga u izdanju Kršćanske sadašnjosti, predsjednik Skupštine Kršćanske sadašnjosti, zauzeti pastoralac i pastoralist te višekratni kapucinski provincijal o. Bono Zvonimir Šagi ovogodišnji je dobitnik prestižne Ekumenske povelje koju mu je dodijelilo Visoko evanđeosko teološko učilište u Osijeku u subotu, 25. listopada.

Ekumenska povelja dodjeljuje se u Tjednu reformacije kao izraz duboke zahvalnosti i iznimnog priznanja za izvrsno i odvažno promicanje ekumenske kulture dijaloga, ljubavi i uzajamnosti, a osim o. Bone ove su je godine dobili mitropolit Zagrebačko-ljubljanski Jovan Pavlović, posthumno, te Augustin Bašić, novinar na HRT-u. Povelje je, u nazočnosti brojnih reformiranih biskupa, teologa, pastora i studenata, dodijelio dekan spomenutog fakulteta prof. dr. sc. Peter Kuzmič. Tzv. laudatori, tj. oni koji su imali zadaću prikazati život i djelo te zasluge u promicanju ekumenizma, bili su prof. Anton Šuljić iz KS-a, Darko Pavičić, novinar i dr. Ivan Markešić s Instituta „Ivo Pilar“.

Na kraju je o. Bono srdačno zahvalio na dodijeljenom priznanju skromno priznavši: „ Ja to nisam zaslužio, ali neka bude na čast Gospodina našega Isusa Krista koji nas sve okuplja bez obzira na razlike i hoće nas imati kao obitelj Božju“.

Misao dana

Ako je euharistija stvarno sakrament života, onda ona mora sadržavati i vid pripadanja nekome. A tako i jest: euharistiju ne slavi čovjek sam, nego uvijek u zajedništvu. U zajedništvu koje je vidljivo i opipljivo, ali ujedno u zajedništvu koje nadilazi prostor i vrijeme, koje seže u Božju vječnost. »Pripadati nekamo« – zadobiva tu svoju najveću dubinu i širinu. (Bernhard Körner, „Božja prisutnost“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.