Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Održan seminar „Zajednica za odvikavanje od ovisnosti“

Seminar su zajednički organizirali Talijanski centar solidarnosti iz Rima, Centar za odvikavanje od ovisnosti «Marjanovac», koji vode sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Bosanskog Aleksandrovca, i Kršćanska sadašnjost.
U sklopu seminara predstavljena je i knjiga "Projekt Čovjek" u trećem tisućljeću koju su zajedno izdali Kršćanska sadašnjost i Centar «Marjanovac». U toj knjizi, autora don Maria Picchia, osnivača Talijanskog centra slidarnosti, sažete su smjernice rada i nadahnuće kojima se veće nekoliko godina ravna i Centar «Marjanovac», a knjiga će poslužiti kao dio teoretske izgradnje njegovih djelatnika.
Predavanja su održale djelatnice Talijanskog centra solidarnosti, gđa. Annunziata De Maio i gđa. Giulia Gigliozzi, te s. Amata Anđelić, djelatnica Centra «Marjanovac». Nakon predavanja uslijedila je kraća diskusija, a seminar je zaključen predstavljanjem knjige i pozdravom koji je pismenim putem skupu uputio don Mario Picchi.

Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.