Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Održano predstavljanje knjige Pastoral za novo lice Crkve

Predstavljanje_Pastoral.JPG Dvorana Teologije u Rijeci skoro da je bila premala za sve okupljene posjetitelje, zainteresirane za predstavljanje ove knjige. Već oko 19 sati u dvorani i prostoru ispred nje okupilo se dosta ljudi, a na samom predstavljanju bilo je gotovo 200 posjetitelja: uz rodbinu autora tu su bili i njegovi kolege, svećenici i profesori, brojni studenti i djelatnici Teologije u Rijeci, redovnici i redovnice, aktivni laici, te veći broj župljana župa u kojima je tijekom svojeg rada pastoralno djelovao dr. Šimunović.
Veliki interes za predstavljanje ove knjige izrastao među ljudima u Rijeci potvrdilo je i prisustvo medija (novinara, fotografa i snimatelja), među kojima su čak viđeni i novinari Hrvatske televizije.
Knjigu su na zanimljiv način predstavili prof. dr. Emanuel Hoško, recenzent, i prof. dr. Adalbert Rebić, u ime Kršćanske sadašnjosti d.o.o., izdavača knjige, a posebnost ovog predstavljanja bilo je i sudjelovanje troje studenata Teologije u Rijeci, koji su čitali dijelove knjige. Time je autor na svojevrstan način zahvalio i samim studentima koji su ga tijekom niza godina, kako je sam naveo u svojem obraćanju okupljenima, svojim pitanjima i znatiželjom stalno tjerali naprijed i nadahnjivali za otkrivanje novih metoda i načina pastoralnog rada. Predstavljanje.JPG
Zbor_s_Trsata.JPG
Za umjetničku zaokruženost cjelokupne večeri pobrinuli su se glazbenim točkama pjevači Mješovitoga pjevačkog zbora Svetišta Majke Božje Trsatske, koji su pod ravnanjem svoje dirigentice prof. Klaudije Kraljić izveli nekoliko skladbi, a posebni ton zahvale samom autoru dali su izvedbom završne skladbe Oj ti Vilo, Vilo Velebita, podsjetivši time sve okupljene na ličke korijene dr. Šimunovića.
Nakon predstavljanja knjige svi okupljeni nastavili su druženje na domjenku u predvorju zgrade Bogoslovije u Rijeci, ponovno uz ugodnu glazbenu podlogu zbora s Trsata, ali ovaj put u neformalnijem, klapskom tonu.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.