Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Osvrt na predstavljenu knjigu "Svaka se ulica zove Strasse" u sklopu duhovne obnove u Bietigheim-Bissingen

U sklopu duhovne obnove, koju je od 12. do 14. veljače za vjernike hrvatskih katoličkih župa Bietigheim-Bissingen, Illingen i Vaihingen-Enz o temi "Milosrđe - živo srce evanđelja", održao don Anton Šuljić, u nedjelju, 14. veljače održano je i predstavljanje knjige fra Mirka Jurja Mataušića "Svaka se ulica zove Strasse" u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

Knjiga, kojoj je predgovor napisao fra Josip Bebić, koji je u vrijeme njezinog izdavanja bio ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu, a sada je voditelj spomenutih župa, govori o hrvatskim doseljenicima u Njemačku i Austriju, te ulozi hrvatskih katoličkih misija i katoličkoga tiska u povezivanju naših vjernika s Crkvom i Domovinom.

O knjizi je, osim don Antona, govorila dr. Suzana Vrhovski Peran, koja ju je i uredila, ističući njezinu aktualnost i sada, tridesetak godina nakon nastanka tih tekstova. Govorila je o Mataušićevim prvim novinarskim uradcima koje je objavljivao u "Kani" kao o uzornim novinarskim radovima koji su i daleko više od samog novinarstva.

Misao dana

Sam otac Pio je, sa svoje strane, posvjedočio: »Sve se svodi na sljedeće: razdire me ljubav prema Bogu i prema bližnjemu. Bog mi je neprestano na pameti i urezan u srce. Ne gubim ga nikada iz vida: dirnut sam promatrajući njegovu ljepotu, njegove osmijehe, njegovu uznemirenost, milosrđe, osvete ili, bolje rečeno, strogoću njegove pravde.« (Stefano Campanella, “Milosrđe u oca Pija“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.