Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Osvrt na predstavljenu knjigu "Svaka se ulica zove Strasse" u sklopu duhovne obnove u Bietigheim-Bissingen

U sklopu duhovne obnove, koju je od 12. do 14. veljače za vjernike hrvatskih katoličkih župa Bietigheim-Bissingen, Illingen i Vaihingen-Enz o temi "Milosrđe - živo srce evanđelja", održao don Anton Šuljić, u nedjelju, 14. veljače održano je i predstavljanje knjige fra Mirka Jurja Mataušića "Svaka se ulica zove Strasse" u izdanju Kršćanske sadašnjosti.

Knjiga, kojoj je predgovor napisao fra Josip Bebić, koji je u vrijeme njezinog izdavanja bio ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu, a sada je voditelj spomenutih župa, govori o hrvatskim doseljenicima u Njemačku i Austriju, te ulozi hrvatskih katoličkih misija i katoličkoga tiska u povezivanju naših vjernika s Crkvom i Domovinom.

O knjizi je, osim don Antona, govorila dr. Suzana Vrhovski Peran, koja ju je i uredila, ističući njezinu aktualnost i sada, tridesetak godina nakon nastanka tih tekstova. Govorila je o Mataušićevim prvim novinarskim uradcima koje je objavljivao u "Kani" kao o uzornim novinarskim radovima koji su i daleko više od samog novinarstva.

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.