Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Otvoren 3. zagrebački sajam knjiga

Unutar malog performansa uobličenog pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića, u kojem su sudjelovali akrobati obješeni na zidove knjižare, čovjek na štulama, čovjek-lutka na koncu te glazbeni duo, pojavila su se i tri govornika: gosp. Drago Glamuzina (glavni urednik i direktor izdavačkog sektora Profila), predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gosp. Zdenko Ljevak, te zagrebački gradonačelnik gosp. Milan Bandić.

 
Gosp. Glamuzina osvrnuo se na brojke iznesene već i na lecima koji su se djelili posjetiteljima i slučajnim prolaznicima: 3. zagrebački sajam knjiga okupio je 200 izdavača, a tijekom 12 dana bit će održane promocije 100 novih naslova, javna čitanja, okrugli stolovi i press konferencije, a u bonus-dijelu programa (koji će se odvijati u prostorima izvan Bogovićeve 7) održat će se predstave, koncerti i prateći zabavni dio programa. Ujedno je spomenuo potrebu vraćanja značenja književnosti, a posebno poeziji kao njezinome najosjetljivijem dijelu.

 
Profil_11_citac-(1).jpg
Gosp. Ljevak se okupljenima obratio u ime Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske, spomenuvši trenutne probleme koji muče nakladnike. Iako je priznao da prije dvije godine nije vjerovao u održivost i trajnost ovog sajma knjiga, rekao je da ga je danas potrebno svrstati u društvo tri najveća hrvatska sajma knjige, uz zagrebački Interliber i pulsku Castropolu.
Profil_12_Megastore.jpg Zagrebački gradonačelnik je u kraćem govoru zaželio ugodne susrete s knjigama, autorima i izdavačima svim posjetiteljima, obećavši daljnju potporu izdavačima i knjižarima, konkretno spomenuvši veću financijsku pomoć zagrebačkim nakladnicima već za vrijeme ovogodišnjega jesenskog zagrebačkog sajma Interliber.

Nakon službenog dijela nastavljeno je neslužbeno druženje svih okupljenih u prostorima knjižare, a već u 13 sati nastavljen je i program sajma.

Podsjećamo, na 3. zagrebačkom sajmu knjiga sudjeluje i Kršćanska sadašnjost d.o.o. sa 70-ak naslova u izložbeno-prodajnom dijelu ove manifestacije.

 
Služ
Copyright © 2014 Kršćanska sadašnjost d.o.o.
Web design by omnet studio | powered by bookleus
na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.