Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Papa će čitati našu knjigu

Papa Franjo najavio je da će do Svjetskoga dana mladih, koji će se u Krakowu odžati od 26. do 31. srpnja 2016. godine, pročitati knjigu „Sestra Faustina“ koju je, među ostalima objavila i Kršćanska sadašnjost 2013. godine. To je potvrdila autorica knjige Ewa Czaczkowska, čiju je knjigu, prevedenu na španjolski jezik, papi Franji 6. travnja ove godine tijekom opće audijencije uručio Grzegorz Polakiewicz. Tom prilikom je, javlja nam autorica, Papa obećao da će knjigu pročitati do Svjetskog dana mladih u Krakowu. Autorica nam je također poslala fotografiju koju je snimio  Servizio Fotografico de „L O.R.”.

Podsjetimo, poljsku sveticu i štovateljicu Božanskoga milosrđa s. Faustinu Kowalsku na velika vrata Crkve uveo je njezin zemljak, sada i sam svet Ivan Pavao II. Otada zanimanje za tu jednostavnu i neobrazovanu redovnicu, koja je nerijetko bila optuživana za histeriju i fantaziranje i kojoj dugo nitko nije vjerovao, neprestano raste. Kada bi doživljavala tamnu noć duše, imala je osjećaj da ju je Bog napustio, da je ostala potpuno sama. Kada bi vidjela Isusa, razgovarala bi s njim. Pripravit ćeš svijet na moj konačni dolazak – rekao joj je. Kako je to trebala učiniti? U mističnim vizijama vidjela je i pakao i svoju kanonizaciju. Crkva dugo nije znala prepoznati važnost njezina poslanja. Štovanje Božjeg milosrđa, međutim, proširilo se na čitav svijet – onako kako je to želio Isus. Rezultat je novinarskog i povjesničarskog žara i ova, jedina ove vrste, biografija najveće poljske svetice. Autorica otkriva nepoznate činjenice iz života s. Faustine i razotkriva tajne širenja štovanja Božjeg milosrđa. Ewa K. Czaczkowska je novinarka, povjesničarka, utemeljiteljica portala Areopag21.pl, autorica knjiga o kardinalu Wyszy´nskom i umorenom svećeniku Jerzyu Popiełuszku, i drugih u kojima je istražila značajne osobe poljskoga katoličkoga kruga.

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.