Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Papinsko vijeće "Pravda i mir": ZA REFORMU MEĐUNARODNOGA FINANCIJSKOGA I MONETARNOG SUSTAVA - U perspektivi ja

Dokument želi biti izraz odgovornosti i prinos međunarodnoj zajednici oko reforme financijskog sustava, a nastao je kao logična posljedica socijalnog nauka Crkve i svjetske monetarne i financijske krize. Sveta stolica uviđa nužnost novog promišljanja i preustroja monetarnog i financijskog sustava, zalaže se za vraćanje morala u poslove ekonomske i financijske naravi, prokazuje zablude neoliberalističke ideologije  i zalaže se za više etike u monetarnoj i financijskoj sferi koja se prijateljski odnosi prema čovjeku. Dokument s optimizmom gleda na društvenu zajednicu i vrednuje neke globalizacijske trendove te poziva sve kršćane da se "odlučno i velikodušno založe da se sadašnje mnogostruke dinamike usmjeri prema vidicima bratstva i zajedničkog dobra".

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.