Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Peta obljetnica smrti blagopokojnog kardinala Franje Kuharića

U 16.00 sati u dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola u Branjugovoj ulici 1 u Zagrebu bit će predstavljanje knjige koju je o kardinalu Kuhariću priredio mons. Vladimir Stanković:
Kardinal Kuharić u hrvatskom iseljeništvu - Zapadna Europa.
O knjizi će govoriti direktor Kršćanske sadašnjosti prof. dr. Adalbert Rebić i glavni urednik Glasa Koncila preč. Ivan Miklenić.
Odmah poslije predstavljanja knjige u kuli Nebojan uz katedralu bit će otvorenje izložbe Portreti kardinala Franje Kuharića u hrvatskom slikarstvu u organizaciji Hrvatske dijaspore.
Obilježavanje pete obljetnice smrti kardinala Kuharića bit će završeno misnim slavljem u zagrebačkoj katedrali, koje će započeti u 18.00 sati, a koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.