Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Ponovno je pokrenut Teološki četvrtak

Prvi Teološki četvrtak u nizu održat će se
u četvrtak, 22. veljače 2007. godine u 19.00 sati u prostorima Tribine grada Zagreba.
Tema ovog Teološkog četvrtka je "Prijevodi Biblije i liturgijskih knjiga", a uvodničari su
dr. Petar Bašić, Bono Zvonimir Šagi i Marko Grčić.
Ujedno najavljujemo i sljedeće okupljanje, u četvrtak, 29. ožujka 2007. godine, kada će tema biti "Dehelenizacija kršćanstva?", a uvodničari će biti dr. Željko Tanjić i dr. Ivica Raguž.
Nakon petnaestak godina Kršćanska sadašnjost d.o.o. ponovno je pokrenula svoje Teološke četvrtke. Kao što Vam je vjerojatno poznato, ti su oblici susretanja, izmjena misli i saznanja, u svome vremenu bili vrlo plodno tlo za nicanje raznih ideja i inicijativa. Zbog ratnih okolnosti, ali i zbog smrti pokretača i utemeljitelja KS-a kao i zbog prestrukturiranja izdavačke kuće u novim okolnostima, Teološki četvrtci su malo pomalo utrnuli, no kod mnogih ljudi ostala je svijest o njihovoj korisnosti. Upravo su česti upiti s raznih strana dali poticaj za ponovno oživljavanje takvih oblika susretanja.

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.