Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje Dokumenata II. vatikanskog koncila

DOKUMENTI_4.jpg DOKUMENATA
II. VATIKANSKOG KONCILA
u ponedjeljak, 2. lipnja 2008. u 19 sati
u dvorani Vijenac, Kaptol 29
u Zagrebu 
Sudjeluju:
JOSIP KARDINAL BOZANIĆ, nadbiskup zagrebački
Mons. IVAN ŠAŠKO, pomoćni zagrebački biskup
Dr. ALDO STARIĆ, glavni urednik KS-a
Dr. ŽELJKO TANJIĆ, docent za fundamentalnu teologiju na KBF-u
ZAGREBAČKI BOGOSLOVNI OKTET

 
Proteklo je više od trideset godina otkako se pojavilo prvo cjelovito latinsko-hrvatsko izdanje dokumenata Drugoga vatikanskog koncila.

Ovo novo izdanje nipošto ne želi omalovažiti vrijednost i zasluge prvoga i susljednih izdanja dokumenata; ta su izdanja utkana u koncilsku obnovu Crkve u nas. Želja izdavača je da s ovim novim izdanjem ta obnova ide dalje te da dobije što pouzdaniji oslonac u samom koncilskom tekstu. Da bi se čitatelji – napose pak profesori i studenti teologije, pastoralni i katehetski djelatnici, kao i svi oni kojima je stvar nove evangelizacije na srcu te uopće svi zainteresirani – mogli što uspješnije služiti ovim izdanjem, dodali smo mu poseban uvod, kronologiju Koncila i sva potrebna kazala.

Isto tako djelo je obogaćeno kazalom latinskih pojmova koje omogućuje snalaženje u latinskom tekstu kako i kratkim popisom najvažnije koncilske literature koja će pomoći u produbljivanju studija i analize tekstova.

 

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.