Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje Dokumenata II. vatikanskog koncila

DOKUMENTI_4.jpg DOKUMENATA
II. VATIKANSKOG KONCILA
u ponedjeljak, 2. lipnja 2008. u 19 sati
u dvorani Vijenac, Kaptol 29
u Zagrebu 
Sudjeluju:
JOSIP KARDINAL BOZANIĆ, nadbiskup zagrebački
Mons. IVAN ŠAŠKO, pomoćni zagrebački biskup
Dr. ALDO STARIĆ, glavni urednik KS-a
Dr. ŽELJKO TANJIĆ, docent za fundamentalnu teologiju na KBF-u
ZAGREBAČKI BOGOSLOVNI OKTET

 
Proteklo je više od trideset godina otkako se pojavilo prvo cjelovito latinsko-hrvatsko izdanje dokumenata Drugoga vatikanskog koncila.

Ovo novo izdanje nipošto ne želi omalovažiti vrijednost i zasluge prvoga i susljednih izdanja dokumenata; ta su izdanja utkana u koncilsku obnovu Crkve u nas. Želja izdavača je da s ovim novim izdanjem ta obnova ide dalje te da dobije što pouzdaniji oslonac u samom koncilskom tekstu. Da bi se čitatelji – napose pak profesori i studenti teologije, pastoralni i katehetski djelatnici, kao i svi oni kojima je stvar nove evangelizacije na srcu te uopće svi zainteresirani – mogli što uspješnije služiti ovim izdanjem, dodali smo mu poseban uvod, kronologiju Koncila i sva potrebna kazala.

Isto tako djelo je obogaćeno kazalom latinskih pojmova koje omogućuje snalaženje u latinskom tekstu kako i kratkim popisom najvažnije koncilske literature koja će pomoći u produbljivanju studija i analize tekstova.

 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.