Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: Milosrđe u oca Pija

Povodom blagdana p. Pija iz Pietrelcine, koji se svečano slavi 23. rujna,

 u kapucinskome samostanu
i župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu-Dubrava
,
u petak 22. rujna 2017. godine nakon krunice, pobožnosti i mise
s početkom u 20 sati

održati će se predstavljanje knjige
Stefana Campanelle
Milosrđe u oca Pija"
koja je izišla u izdanju Kršćanske sadašnjosti.


U ime Kršćanske sadašnjosti
o knjizi će na predstavljanju govoriti
dr. sc. Stjepan Brebrić
, direktor i glavni urednik te
prof. Anton Šuljić,
pomoćnik direktora

O knjizi:

Nakon Svete godine i Jubileja milosrđa, koja se slavila prošle godine, tijekom kojeg su kao sveci milosrđa pred čitavom svjetskom javnosti bili istaknuti sv. Leopold Bogdan Mandić i sv. Pio iz Pietrelcine, čije su relikvije pratile početak i cjelokupni Jubilej, blagdani te dvojice svetaca i u nas se naglašenije slave. Tako je tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića sada već po drugi put u Hrvatskoj, a blagdan sv. Pija iz Pietrelcine slavi se zauzetije na svim razinama domovinske Crkve. U ta događanja ubraja se i ovo predstavljanje knjige koja nudi istinski portret oca Pija u odnosu na milosrđe, pokušavajući istražiti različite vidove toga milosrđa, preko živoga glasa onih koji su ga, preko njegova djela, osobno iskusili. „Čak i kad se otac Pio ponašao prema hodočasnicima s prividnom krutošću, oni su se, shvativši težinu grijeha i uistinu raskajani, gotovo uvijek vraćali u smirujući zagrljaj sakramentalnog oproštenja“, pisao je o o. Piju još papa Ivan Pavao drugi, sada i sam svet. A predstojnika Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije, kardinal Rino Fisichella kaže kako se „milosrđe sv. oca Pija nije svodilo na ispovjedaonicu, nego se očitovalo i u konkretnim gestama koje su omogućavale iskustvo Gospodnje ljubavi, čak i na vlastitu tijelu“. Upoznati toga sveca zapravo znači upoznati čudo Božje providnosti i njegovoga silnog milosrđa kojeg je obilno dijelio upravo preko njega. Otac Pio posvećivao je mnogo vremena ispovijedanju jer je bilo toliko onih koji su klečali do njegovih nogu kako bi primili odrješenje. O njegovu djelovanju u službi Božanskoga milosrđa, o karizmama, o milosrđu kako su ga doživjeli mnogi kao i o tzv. „socijalnome milosrđu“ čitatelj će se upoznati u ovoj jedinstvenoj i sjajno napisanoj knjizi.


Misao dana

U Bibliji su vrlo česti »medicinski« izvještaji koji se odnose na događaje koji su se odvijali tijekom dugoga razdoblja njezina pripovijedanja i na sam svakodnevni život židovskoga naroda. Gledišta su to ne manje zanimljiva od onih ambijentalnih ili povijesnih, pokazatelji su higijenskih navika, običaja i praksa savršeno uklopljenih u vez događaja koji su se zbivali od trenutka stvaranja pa do povratka Židova u domovinu. Takvi medicinski izvještaji su u stvari mnogo češći no što se na prvi pogled čini. (Luciano Sterpellone, Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”) u Bibliji”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.