Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: Mirko Juraj Mataušić, Svaka se ulica zove Strasse

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige

Mirko Juraj Mataušić,
SVAKA SE ULICA ZOVE STRASSE
Bilješke iz tuđine


koje će se održati u
subotu, 14. studenoga 2015.
nakon mise zadušnice  u 18.30 sati
u crkvi sv. Franje na Kaptolu 9 u Zagrebu.

 

U predstavljanju sudjeluju:

Dr. sc. Suzana Vrhovski Peran
Fra Matija Koren
Don Anton Šuljić

Voditelj:
Domagoj Pejić

O knjizi:
Reportaže i priče sakupljene u knjizi dotiču se svih vidova života hrvatskih iseljenika. One prate iseljeničke sudbine – katkad potpuno dokumentaristički, katkad prepričano, ali bez uljepšavanja, bilježeći kakav je doista bio život hrvatskoga čovjeka koji je pošao u inozemstvo trbuhom za kruhom. Kao takva, ova je knjiga prinos vrednovanju svega onoga što su hrvatske katoličke misije i hrvatski svećenici, redovnici i redovnice, činili da bi pomogli 'našem čovjeku' kako bi se lakše snašao u novoj sredini.
Iz reportaža i priča, koje ni nakon četrdeset godina nisu izgubile ništa od svoje novinarske tematske svježine, može se saznati koliko su vjera i Crkva značile hrvatskim iseljenicima i koliko im je značio katolički tisak kao poveznica s domovinom. Pisane izvrsnim novinarskim stilom, čitaju se u jednome dahu.

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.