Kršćanska sadašnjost d.o.o.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE NADBISKUPA DEVČIĆA

U povodu 90. obljetnice biskupijskoga središta u Rijeci, 45. obljetnice osnutka Riječko-senjske nadbiskupije, 15. obljetnice Riječke nadbiskupije, 40. obljetnice svećeničkoga i 15. obljetnice biskupskoga ređenja mons. dr. Ivana Devčića, nabiskupa riječkoga, u nedjelju 14. lipnja, u riječkoj katedrali sv. Vida, nakon svečane večernje koja počinje u 18 sati,
bit će predstavljena nova knjiga

mons. Devčića
"Grad u naručju svetoga Vida - Nadbiskupove poruke i propovijedi 2001. - 2015."
,
koja je izišla kao suizdanje Riječke nadbiskupije i Kršćanske sadašnjosti.


Knjigu će predstaviti:
dr. sc. Nikola Vranješ,
Bruno Lončarić, urednik knjige,
don Anton Šuljić (uime suizdavača KS-a),
tekstove će čitati glumica Olivera Baljak,
a kroz program, u kojem će nastupiti i zbor Cantores Sancti Viti,
vodit će Helena Anušić.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.