Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige "Pastoral za novo lice Crkve" prof. dr. Milana Šimunovića

"Pastoral za novo lice Crkve
- Teološka promišljanja o župnoj zajednici"

autora prof. dr. Milana Šimunovića.
 

Program:

- knjigu predstavlja prof. dr. Emanuel Hoško, recenzent
- u ime Kršćanske sadašnjosti d.o.o., izdavača knjige, govori prof. dr. Adalbert Rebić
- izabrane tekstove čitaju studenti Teologije
- riječ autora
Nakon predstavljanja je druženje uz osvježenje i klapsku pjesmu u dvorišnom prostoru.

* * *

Prof. dr. sc. Milan Šimunović rođen je u Kompolju kraj Otočca 21. rujna 1941. godine. Osnovnu školu pohađa u Kompolju i Otočcu, a sjemenišnu gimnaziju u Pazinu. Studij teologije završava na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje postiže licencijat (1968.). Godine 1966. zaređen je za svećenika Senjsko-modruške biskupije. Na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu - Fakultet odgojnih znanosti, specijalizacija katehetski pastoral - godine 1973. postiže licencijat, a 1977. doktorat, s radnjom: Katehetske posljedice teološke refleksije o suvremenom ateizmu.

Kroz 20 godina vrši župničku i druge odgovorne službe u Riječko-senjskoj, kasnije Riječkoj nadbiskupiji, a od 1977. na Visokoj bogoslovskoj školi, kasnije Teologiji u Rijeci - Područni studij KBF-a u Zagrebu, predaje pastoralnu teologiju, religioznu pedagogiju i katehetiku. Od ak. god. 2005./06. vrši i ulogu predstojnika. Kroz 30-ak godina (od 1974.) predvodi katehetske ljetne škole u okviru Vijeća HBK za katehizaciju, a od 1998. do 2002. godine je i predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda HBK. Objavljuje znanstvene radove i stručne članke s pastoralno katehetskom tematikom. Sudjeluje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu. 

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.