Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: "Putokazi sreće - Blaženstva i svjedočanstva vjernika"Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige

PUTOKAZI SREĆE
Blaženstva i svjedočanstva vjernika


u srijedu, 8. lipnja 2016. godine
u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta,
Kaptol 29a u Zagrebu, s početkom u 19.00 sati.

U programu sudjeluju:

POZDRAVI

dr. sc. Stjepan Brebrić
Kršćanska sadašnjost

prof. dr. sc. Ivan Vajić
glavni urednik

 

KNJIGU PREDSTAVLJAJU

mons. dr. sc. Želimir Puljić
predsjednik HBK

prof. dr. sc. fra Ante Vučković
Katolički bogoslovni fakultet u Splitu

akademik Stjepan Damjanović
predsjednik Matice hrvatske

MIŠLJENJA O KNJIZI:

U zajedništvu, u kojem se vjernici uzajamno brinu za dobro jedni drugih, može se roditi ovakva knjiga koja će s jedne strane prikupiti dragocjeno blago Crkve u tumačenju blaženstava, a s druge je strane svjedočanstvo vjernika da su Božje riječi istinite i djelotvorne u konkretnom životu čovjeka, sa svim njegovim radostima i nadama, žalostima i tjeskobama.
kardinal Josip Bozanić
nadbiskup zagrebački


Ova knjiga riječju i slikom pruža putokaz čovjeku da u traženju sreće ne zaluta, nego otkrije tajnu života ostvarena na putu blaženstava. Ove se retke čita s posebnim osjećajem proživljavanja traženja sreće. Slike mu otkrivaju unutarnji pogled na tom putu. Svatko će na svoj način iščitavati i otkrivati tajnu traženja puta do sreće. Otkrivat će Boga koji mu jedini može zadovoljiti tu čežnju.
kardinal Vinko Puljić

nadbiskup vrhbosanski


Knjiga Putokazi sreće, plod je uma i srca mnogobrojnih autora i suradnika koji su Tominim duhom provjere traženja otkrili veliko blago koje sada povjeravaju čitateljima. Priključimo im se u prepoznavanju tih putokaza i usvajajmo Isusove ustavne odredbe, propise i zakone koje je izgovorio na Gori blaženstava.
mons. dr. sc. Želimir Puljić

predsjednik Hrvatske biskupske konferencije

Poruke blaženstava, koje se iščitavaju iz ovoga vrhunski pripremljenoga priručnika, univerzalne su. Neizmjerno su značajne i korisne svim ljudima. Svi težimo postignuću sreće koja se očituje u ljubavi, radosti i miru. Čestitam svim autorima i suradnicima koji su osmislili i stvorili ovo veliko djelo.
akademik Vladimir Paar

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti


U ovoj knjizi dragocjeno je ući u svjedočanstva utjelovljenosti milosrđa, ispripovijedanih kao prenošenje iskustva susreta. Istodobno, dok se u svjedočanstvima ocrtavaju Blaženstva, vide se i tragovi Prispodobe. Na životnim rubovima događa se preobrazba praznine u puninu siromaštva u duhu; preobrazba neprepoznavanja, nedostatnosti, ostavljenosti, zakašnjelosti, slabosti, zatočenosti, ovisnosti, netrpeljivosti, nepodnošljivosti… u ljepotu susreta i u životnost koja obznanjuje: Blago meni! Blago nama! U svjedočanstvima struji radost, vidljivost Boga u životima koji ne trebaju dodatna tumačenja.
mons. dr. sc. Ivan Šaško

pomoćni biskup zagrebački


Ova čudesna knjiga od prvoga do zadnjega retka pokazat će čitate­ljima koliko su jake spone božanske ljubavi, milosrđa i milosti s oni­ma koji u Njega vjeruju. Ovo je pravi priručnik za vjernike. S njim se dodiruje sam Bog, koji stalno stvara novoga, preobražena čovjeka.
dr. sc. fra Bonaventura Duda, bibličar


Slijediti Krista – siguran je put prema sreći! To iščitavamo iz svakoga retka ove posebne knjige, ovoga časoslova sreće.
akademik Stjepan Damjanović

predsjednik Matice hrvatske

Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.