Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: Robert Sarah, Nicolas Diat, "Bog ili ništa - Razgovor o vjeri"

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige

Robert Sarah, Nicolas Diat
BOG ILI NIŠTA
Razgovor o vjeri

koje će se održati
u srijedu, 1. lipnja 2016. godine
u dvorani »Vijenac« Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta,
Kaptol 29a u Zagrebu,
s početkom u 19.00 sati.

U programu sudjeluju:
kardinal Robert Sarah
kardinal Josip Bozanić
mons. Ivan Šaško
mr. sc. Branko Murić
dr. sc. Stjepan Brebrić

Postoje knjige u koje se polože tvrdnje i u kojima se čuvaju spoznaje. Postoje knjige koje govore – i nakon što ih se pročita. Takva je i ova knjiga, jer nije samo osvrt na postavljeno pitanje; ona u taj razgovor uvlači onoga tko je čita. Zato je preporučujem svakomu tko želi osjetiti ljepotu svega što u poniznome kršćanskome srcu i u životu službenika Crkve čini Gospodin; Onaj kojega zadnje riječi iz ove knjige nazivaju – »blistavo prisutni Bog«.

Kardinal Josip Bozanić
(iz Predgovora knjizi)

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.