Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: Tonči Trstenjak, Zaljubljeni kapelan - Pripovijesti za vele i male


Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu
i
Kulturni centar Klanjec

imaju Vas čast i zadovoljstvo pozvati na predstavljanje knjige

autora patera Tončija Trstenjaka

u
četvrtak, 5. ožujka 2020. u 19 sati
u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u KlanjcuPROGRAM:

Pozdravna riječ predsjednika OMH u Klanjcu Nikole Benkovića

Predstavljanje knjige i glazbeni program:

pater Tonči Trstenjak

Snježana Horvatin, Kulturni centar Klanjec

Anton Šuljić, u ime Kršćanske sadašnjosti, književnik, kantautor

Zbor Župe Navještenja Blažene Djevice Marije Klanjec

O knjizi:
Pater Tonči Trstenjak već jedno desetljeće piše kratke priče za mjesečnik Glasnik Srca Isusova i Marijina. U biblioteci „Zrno“ Kršćanske sadašnjosti 2013. godine objavljena mu je zbirka „Božićna pomoranča – priče jednog svećenika“. Njegove su priče satkane od onoga što je doživio i proživio čovjek bogat pastoralnim iskustvom i svakovrsnim događajima u tijeku 75-godišnjeg života i rada. Nakana autora nije bila napisati priče za zabavu, nego nastojati da se u njima osjeti odsjaj življenja evanđelja u svakidašnjim životnim prilikama naših suvremenika. One nam također omogućuju da kroz odškrinuta vrata uđemo u svijet i živote ljudi očima i srcem svećenika koji već pola stoljeća obavlja zahtjevnu zadaću propovijedanja evanđelja. Literarnim oblikom priče autor evanđeosku poruku prilagođuje suvremenom čitatelju, budi u njemu osjećaje i potiče ga na razmišljanje.

Veselimo se Vašem dolasku!

Misao dana

Za većinu nas vrlo je teško provesti »beskoristan« sat s Bogom. Teško je baš zato što se u susretu s Bogom izravno suočavamo i sa svojim unutarnjim neredom. Dolazimo u izravan sukob s našim nemirom, brigama, zlovoljama, neriješenim napetostima, skrivenim mržnjama i dugotrajnim frustracijama. Naša spontana reakcija na sve to je pobjeći i ponovno nešto raditi, kako bismo si barem mogli reći da stvari nisu tako loše kako izgledaju u našoj samoći. (Henri Nouwen, „O Kristovoj poniznosti”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.