Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje knjige: VREDNOTE U HRVATSKOJ I U EUROPI


Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige

Josip Baloban, Krunoslav Nikodem, Siniša Zrinščak (ur.),

u srijedu, 20. svibnja 2015. godine u 19 sati u dvorani „Vijenac“

Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu

 

Sudjeluju:     prof. dr. sc. Josip Baloban,

                    prof. dr. sc. Vlado Puljiz,

                    prof. dr. sc. Inga Tomić-Koludrović i

                    prof. dr. sc. Josip Grbac

O KNJIZI:
Knjiga je plod četvrtoga vala European Values Study – 2008 istraživanja i predstavlja nastojanje pozicioniranja Hrvatske na vrijednosnoj karti. Već od 1998. godine do danas na EVS projektu s posebnom akribijom i znanstvenom odgovornošću sudjeluju teolozi i sociolozi, psiholozi, politolozi i metodičari, znanstvenici više sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, ali i šire. Područja istraživanja su odnos religije i morala, društva i politike, braka i obiteljskog života, zatim uloga spolova, rad i slobodno vrijeme, seksualnost i obrazovanje. 


KBF Sveučilišta u Zagrebu
Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.