Kršćanska sadašnjost d.o.o.

PREDSTAVLJANJE KS-OVIH IZDANJA NA INTERLIBERU

programa kojega nudi organizator sajma, predstavit će dva svoja vrijedna izdanja. U četvrtak, 11. studenoga u 11 sati u paviljonu VI bit će predstavljena „Velika iznašašća kršćanstva“ koju je priredio Rene Remond. O knjizi će govoriti akademik Josip Bratulić i dr. Tonči Matulić.
U petak, 12. studenoga u 18 sati na istome mjestu, u paviljonu VI, bit će predstavljena knjiga akademika Ivana Supičića „Za univerzalni humanizam – prema potpunijoj čovječnosti“. O knjizi će govoriti akademik Antun Dubravko Jelčić i mr. Ivica Šola te sam autor.
 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.