Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje monografije "Majka ljubavi" Lusha Gjergjia

Predstavljanje će se održati u srijedu, 23. svibnja 2007. godine u 18.30 sati u velikoj dvorani Duhovnoga stola, Branjugova 1 u Zagrebu.

U predstavljanju sudjeluju:

dr. Martin Berishaj, dr. Aleksandar Stipčević, dr. Adalbert Rebić i sam autor.

"Majku Tereziju zasluženo vole u cijelome svijetu, no u mojoj je zemlji, u Indiji, Majka zadnjih započela djelo providnosti koje danas ne poznaje granica. u Indiji Majku Tereziju vole svi jer je njezino svjedočanstvo veliko, kao što je veliko služenje koje njezine duhovne kćeri obavljaju u svim dijelovima svijeta", piše u uvodu nekadašnji pročelnik Kongregacije za istočne crkve kardinal Simon D. Lourdusamy. Autor je ispričao Majčin život uživo, budući da ju je pratio od 1962. godine sve do njezine smrti. No, on taj život priča "izdaleka", tj. zalazi u povijest albanskoga naroda i obitelji Gonxhe Bojaxhiu, nanovo prolazi razdoblje njezina djetinstva i mladosti do njezina odlučujućeg životnog izbora.
 
DOBRODOŠLI!


Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.