Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje zbornika: BOGU – GOSPODARU I LJUBITELJU ŽIVOTA (Mudr 11,26)

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
i
Kršćanska sadašnjost


srdačno Vas pozivaju na predstavljanje knjige

u ponedjeljak, 23. svibnja 2016.
u dvorani “Vijenac”, Kaptol 29a u Zagrebu
s početkom u 19.30 sati.KNJIGU ĆE PREDSTAVITI:
prof. dr. sc. Božo Lujić
dr. sc. Darko Tepert
prof. dr. sc. Josip Šimunović


POZDRAVNU RIJEČ U IME ORGANIZATORA IMAT ĆE:
prof. dr. sc. Tonči Matulić
dr. sc. Stjepan Brebrić

VODITELJICA:
mr. sc. Tanja Popec,
urednica vjerskog programa HKR-a

RIJEČ ZAHVALE:
laureat prof. dr. sc. Nikola Hohnjec

O zborniku:

Slavljenički 79. svezak “Teoloških radova” obuhvaća 30 znanstvenih i stručnih biblijskih i srodnih radova prijatelja i kolega, znanstvenih biblijskih djelatnika u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Egzegetske teme i biblijska teologija nadilaze prigodničarski značaj te obogaćuju poruke više knjiga Starog i Novog zavjeta. Ovdje izložene biblijske teme prožimaju kulturno stvaralaštvo i životnu praksu. Urednik Božo Lujić u Predgovoru ističe da zbornik u čast Nikoli Hohnjecu predstavlja i objektivno značajno biblijsko‑teološko djelo jer su u njemu brojni autori dali svoj prinos, svatko sa svoga stajališta. Ocjenjujući knjigu Mario Cifrak naglašava da zbornik odgovara naravi Biblije i različitosti njezinih knjiga i  književnih vrsta te egzegetskih metoda i pristupa, dok Karlo Višaticki zaključuje da radni vijek Nikole Hohnjeca na biblijskom području ima i međunarodno priznanje.

Misao dana

Neki je dječak jednom rekao svomu vjeroučitelju: »Moj tata kaže da je Biblija hrpa starih gluposti« Vjeroučitelj je duboko udahnuo i pomislio: »Gdje ćeš započeti?« Tu je knjigu napisalo oko 40 različitih autora tijekom otprilike 1500 godina, golema količina vremena utrošena je na njezino čitanje i stručno proučavanje. Ali s devet riječi dječak je odbacio sve to i još više od toga. (Michael Poole, “‘Novi’ ateizam. Deset argumenata koji ne drže vodu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.