Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje zbornika „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“

U Biskupijskoj knjižnici Varaždin 15. listopada u 19 sati bit će predstavljen zbornik radova „Laudato si'! Kako mijenjati stil života?“ u nakladi Kršćanske sadašnjosti i Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve. Knjiga je to koja donosi radove s međunarodnoga interdisciplinarnog simpozija o Laudato si’ koji je 2020. organizirao Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve. Zbornik će u Varaždinu predstaviti prof. dr. sc. Silvija Migles, izvanredna profesorica na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, u sklopu skupa pod nazivom „Peta obljetnica socijalne enciklike „Laudato si'“. Briga za zajednički dom“.

Uz prof. Migles, gosti predavači skupa su prof. dr. sc. Stjepan Baloban, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu koji će progovoriti na temu „Ući u dijalog sa svima o našem zajedničkom domu“, te prof. dr. sc. Valerije Vrček, predstojnik Zavoda za organsku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu čije izlaganje nosi naslov „Kemikalizacija životnog prostora“.

Skup se održava na samom početku obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 15. listopada 2020. s početkom u 19 sati, u Dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije (Zagrebačka 3) uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka, a moći će se pratiti uživo putem YouTube kanala Varaždinske biskupije.

Misao dana

Što se tiče trenutka smrti ili oproštaja od ovoga svijeta, nikada to nije trenutak posljednje riječi ili odlaska u ništavilo. To je trenutak velikog uvoda u pravi život u Isusu. (Odilon-Gbènoukpo Singbo, “Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.