Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljanje zbornika radova „Da život imaju“, zbornika u povodu 70. rođendana kardinala Josipa Bozanića

Kršćanska sadašnjost
i
Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

imaju Vas čast pozvati na predstavljanje zbornika radova
Predstavljanje će se održati
u utorak, 26. studenoga 2019. u 19 sati u dvorani “Vijenac”
Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29 a u Zagrebu.


U predstavljanju sudjeluju:
mons. dr. sc. Želimir Puljić,
nadbiskup zadarski i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije
prof. dr. sc. Damir Boras,
rektor Sveučilišta u Zagrebu
prof. dr. sc. Stjepan Baloban,
pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 

Ovim akademskim činom otvara se i izložba “Papa hrvatske nade”, u spomen na nezaboravne pastoralne pohode sv. Ivana Pavla II. Zagrebu i Hrvatskoj 1994. i 1998. godine.

Nakon uvodne riječi mons. dr. sc. Ivana Šaška, pomoćnoga biskupa zagrebačkog, izložbu će otvoriti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Iz knjige:

Apostolska konstitucija o crkvenim sveučilištima i fakultetima Veritatis gaudium pape Franje kaže u čl. 12: “Veliki kancelar predstavlja Svetu Stolicu pri tom sveučilištu ili fakultetu, a njih pri Svetoj Stolici, promiče njihovo očuvanje i napredak te unaprjeđuje njihovo zajedništvo kako s partikularnom tako i s univerzalnom Crkvom.” Upravo to zajedništvo možemo iščitati iz gesla na grbu kard. Bozanića “Ut vitam habeant” (…) Kardinalov 70. rođendan slavimo i u velikoj obljetnici 350 godina postojanja Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu (…) Ovim zbornikom želimo stoga zahvaliti kard. Josipu Bozaniću na tome što ispunjava zadaću naučavanja, posvećivanja i što je pastir koji je došao vjernicima Crkve Božje “da život imaju”.

prof. dr. sc. Mario Cifrak
dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.