Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljene knjige o socijalnom nauku Crkve

Kršćanska sadašnjost i Centar za promicanje socijalnog nauka crkve HBK predstavili su u utorak, 23. listopada dvije knjige iz područja socijalnog nauka Crkve: »Društveni konsenzus u Hrvatskoj« i »Socijalni kompendij: izazov i nadahnuće«. Riječ je o knjigama s predavanjima održanim na socijalnim tribinama u Zagrebu.
Knjige, koje su uredili Stjepan Baloban i Gordan Črpić, u dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola, predstavili su dr. Josip Grbac, profesor na Teologiji u Rijeci, Branimir Bilić, urednik i novinar na HTV-u, dr. Stjepan Baloban, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na KBF-u u Zagrebu i mr. Gordan Črpić, pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK, a moderator je bio prof. Anton Šuljić, pomoćnik direktora KS-a.
U predstavljanju je naglašeno kako se radi o knjigama iznimno važne tematike i gotovo nezaobilaznoj literaturi za sve koji žele upoznati socijalni nauk Crkve.

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.