Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Predstavljene knjige o socijalnom nauku Crkve

Kršćanska sadašnjost i Centar za promicanje socijalnog nauka crkve HBK predstavili su u utorak, 23. listopada dvije knjige iz područja socijalnog nauka Crkve: »Društveni konsenzus u Hrvatskoj« i »Socijalni kompendij: izazov i nadahnuće«. Riječ je o knjigama s predavanjima održanim na socijalnim tribinama u Zagrebu.
Knjige, koje su uredili Stjepan Baloban i Gordan Črpić, u dvorani Nadbiskupskoga duhovnog stola, predstavili su dr. Josip Grbac, profesor na Teologiji u Rijeci, Branimir Bilić, urednik i novinar na HTV-u, dr. Stjepan Baloban, pročelnik Katedre socijalnog nauka Crkve na KBF-u u Zagrebu i mr. Gordan Črpić, pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK, a moderator je bio prof. Anton Šuljić, pomoćnik direktora KS-a.
U predstavljanju je naglašeno kako se radi o knjigama iznimno važne tematike i gotovo nezaobilaznoj literaturi za sve koji žele upoznati socijalni nauk Crkve.

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.