Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Prva godišnjica smrti brata Rogera

Obljetnica će biti obilježena na vrlo jednostavan način, proslavom svete mise u Crkvi pomirenja u 20.30 sati. Tom prigodom sudjelovat će nekoliko tisuća mladih iz više od 60 zemalja svijeta, koji će taj tjedan boraviti u Taizéu.

Više informacija o tome potražite na stranicama Taizéa.

nače, u izdanju naše izdavačke kuće izašle su tri knjige preko kojih možete pobliže upoznati život i djelo brata Rogera: knjiga Kathryn Spink koja govori o bratu Rogeru – Brat Roger i Taizé, te dvije knjige koje je napisao sâm brat Roger – Ljubav nad svakom ljubavlju i U svemu mir srca.

 

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.