Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Renzo Lavatori: GOSPODIN ĆE DOĆI U SLAVI Eshatologija u svjetlu Drugoga vatikanskog koncila

Ustrojena je kao priručnik za kolegij iz eshatologije te obrađuje sve važne teme vezane uz to područje. Pokušava zadovoljiti potrebe studenata. Stoga je tekst točan i jasnoga logičkog slijeda. Zahvaljujući jeziku i grafičkim pomagalima iznimno je čitak. Osobito je važno drugo poglavlje, koje obrađuje eshatologiju prema koncilskim konstitucijama Lumen gentium, Gaudium et spes, Sacrosanctum Concilium – dakle, knjiga donosi eshatologiju primjerenu današnjoj Crkvi. U posebnim se paragrafima obrađuju »teološki zanimljive« teme, kao što je Origenova apokatastaza, von Balthasarova nada u spasenje svih ljudi, vječnost pakla i broj kažnjenih, limb, čistilište u ekumenskim dijalozima s pravoslavnima i reformiranima, Rahnerova teorija o smrti.


Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.