Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Služba riječi br. 281

Stigao je i novi, već 281. broj Službe riječi, građe za obnovljenu liturgiju, koja obuhvaća razdoblje od prošle 21. nedjelje kroz godinu sve do kraja liturgijske ili crkvene godine – do svetkovine Krista Kralja.

Kao i obično u Službi riječi nalaze se egzegetska pojašnjenja pojedinih liturgijskih čitanja, zatim uvodi u misna slavlja, predlošci pokajničkog čina, uvodi u pojedina misna čitanja, obrasci molitvi vjernika i tekstovi otpusta.

U posljednjem dijelu donesene su i pojedinačne homilije za svaku nedjelju odnosno blagdan, a sve je popraćeno citatima iz KS-ovih izdanja koji se tiču pojedine teme, odnosno blagdana.

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.