Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Split: Predstavljanje knjige "Putokazi sreće - Blaženstva i svjedočanstva vjernika"

Srdačno Vas pozivamo na predstavljanje knjige


u četvrtak, 23. lipnja 2016. godine
u dvorani Centralnog bogoslovnog sjemeništa Split,
Zrinsko-frankopanska 19, Split,
s početkom u 20.00 sati.U programu sudjeluju:

UVODNI POZDRAVI

Don Anton Šuljić
Kršćanska sadašnjost

KNJIGU PREDSTAVLJAJU

prof. dr. sc. fra Ante Vučković
Katolički bogoslovni fakultet u Splitu

prof. dr. sc. fra Anđelko Domazet
Katolički bogoslovni fakultet u Splitu

vlč. Andrija Vrane
voditelj Kursilja u Hrvatskoj

RIJEČI ZAHVALE
prof. dr. sc. Ivan Vajić
glavni urednik

MIŠLJENJA O KNJIZI:

U zajedništvu, u kojem se vjernici uzajamno brinu za dobro jedni drugih, može se roditi ovakva knjiga koja će s jedne strane prikupiti dragocjeno blago Crkve u tumačenju blaženstava, a s druge je strane svjedočanstvo vjernika da su Božje riječi istinite i djelotvorne u konkretnom životu čovjeka, sa svim njegovim radostima i nadama, žalostima i tjeskobama.
kardinal Josip Bozanić
nadbiskup zagrebački


Ova knjiga riječju i slikom pruža putokaz čovjeku da u traženju sreće ne zaluta, nego otkrije tajnu života ostvarena na putu blaženstava. Ove se retke čita s posebnim osjećajem proživljavanja traženja sreće. Slike mu otkrivaju unutarnji pogled na tom putu. Svatko će na svoj način iščitavati i otkrivati tajnu traženja puta do sreće. Otkrivat će Boga koji mu jedini može zadovoljiti tu čežnju.
kardinal Vinko Puljić

nadbiskup vrhbosanski


Knjiga Putokazi sreće, plod je uma i srca mnogobrojnih autora i suradnika koji su Tominim duhom provjere traženja otkrili veliko blago koje sada povjeravaju čitateljima. Priključimo im se u prepoznavanju tih putokaza i usvajajmo Isusove ustavne odredbe, propise i zakone koje je izgovorio na Gori blaženstava.
mons. dr. sc. Želimir Puljić

predsjednik Hrvatske biskupske konferencije

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.